Jakt og Fjellsport
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Vedlikehold av fjellsko

Alle støvler og sko, enten de er av lær eller kunstmateriale/tekstil, med eller uten Gore-Tex membran - må behandles og vedlikeholdes.

Gore-Texen vil holde vann ute selv om skoen i seg selv ikke er vanntett, men om vannet får gjennomtrekke skoen inn til Gore-Texen vil skoen bli svært tung, vanskelig å tørke og kan til slutt mugne, den kan miste fasongen, og spesielt lær kan til slutt bli ødelagt.

Impregnering gjør at materialet i skoen frastøter vann. Men ikke alle impregneringer vil tilføre lær den næringen det trenger for å holde seg smidig i det lange løp. Derfor er spray/flytende impregnering genialt for kunstmaterialer, tekstil og kombinasjon av for eksempel spaltlær og tekstil. Impregneringen mykner ikke opp materialene, og kan derfor brukes ofte for jevnlig vedlikehold.
Spray/flytende impregnering brukes også på lærstøvler - mest brukt på nubuck, men også på støvler med glatt lær.
Denne behandlingen bør brukes ganske ofte. Skal imidlertid læret få næring slik at det holder seg mykt og smidig, og ikke tørker ut og sprekker - da er det voks som gjelder.
Voks er et must å bruke på reversert lær og glatt lær, men også å foretrekke på nubuck etter at skoen er brukt over en tid.
Når du ser og kjenner at nubucklæret ikke er like smidig og "sunt" lenger kan du behandle skoen med voks. Vi vil imidlertid fraråde deg å bruke voks til daglig, da denne mykner opp læret mer enn flytende impregnering. Passende voksbehandling kan være for eksempel før og etter langturer, eventuelt når læret ser tørt ut - om støvelen står over lengre tid uten å bli brukt tørker læret litt etter litt.

Både ved bruk av voks, spray eller flytende impregnering skal skoen normalt være tørr. Det finnes unntak, da skal skoen kun være litt fuktig i læret, ikke gjennomvåt - fukt det tørre læret litt med en våt klut før påføring. Det er viktig at skoen er renest mulig før den behandles - da trekker impregneringen best inn i læret. Nubucklær vaskes med litt lunket vann, og børstes opp med en nubuckbørste om du ønsker å beholde utseende og pusteegenskaper. Glatt lær vaskes med litt lunkent vann. Husk også å vaske skoene innvendig!

Er du usikker på hvordan dine sko skal behandles. Spør oss gjerne.

 

Tilbake

Trykk ENTER for å søke